Funktionsbeskrivning 2006

Funktionsbeskrivning 16 September 2006


Lördagen den 16 september arrangerade GRK Småland i samarbete med Kennel Andhämtningen (Carin Almrot) en funktionsbeskrivning i Vislanda. Det beskrevs totalt åtta stycken hundar under dagen och det borde väl egentligen ha varit mestadels Golden Retriever, men efter diverse återbud, så dominerade istället rasen Nova Scotia Duck Tolling Retriever.


Vi som jobbade med funktionsbeskrivningen under dagen var Jonella Arvidsson (beskrivare), Hans-Göran Andersson (testledare) och Catherine Månsson (kastare). Vi hade en jättetrevlig dag och jag lovar att det är verkligt intressant att studera olika individers beteende i de olika situationerna. Saken blev ju inte sämre när vi dessutom fick supergoda baguetter och kakor till fika. Dessutom fick vi alla tre var sitt fint jaktkoppel, design Kennel Andhämtningen.


För er som inte känner till något om Funktionsbeskrivning, så finns det mer att läsa i texten här nedan.


Vi ser verkligen fram emot att fler uppfödare börjar beskriva sina kullar. Det är ett ypperligt verktyg i avelsarbetet. Är ni intresserade av att få en funktionsbeskrivning utförd, så kontaktar ni Hans-Göran på 0709-56 89 57


GRK passar samtidigt på att tacka markägare Sven Bladgren för hans generositet med att upplåta sina marker till våra aktiviteter. TUSEN TACK!


Catherine Månsson